Katiplik ve Nitelikli Personel Meslek Eğitimi Programı, Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü, Altı Nokta Körler Vakfı ve İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.
Inclusive Design SIDe Platformu (Sustained Inclusive Design), British Council’ın “Newton Fund - Research Environment Links Programı” kapsamında desteklenen bir iş birliği projesidir.
Dokunsal Öğrenme & Değerlendirme Projesi, Altı Nokta Körler Vakfı liderliğinde Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği ve Engelsiz Erişim Derneği ortaklığında, Sabancı Vakfı hibe programları desteği ile gerçekleştirildi.
Görme engelli çocukların dokunsal algılarını geliştirmeye yönelik araştırma projesi Lahey Clinic Foundation tarafından desteklendi.
İŞKUR tarafından fon sağlanan, 2011-2013 yılları arasında sürdürülen proje, İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde gerçekleştirilmiş 24 kursiyere çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi verilmiştir.
Uşak Üniversitesi Uzaktan Eğitim MYO tarafından yürütülen, vakfın ortak olarak yer aldığı projede, uzaktan eğitim yoluyla görme engelli gençleri çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi verildi. Proje 2012 yılında tamamlandı.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından fon sağlanan araştırma projesinde, görme engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştırıcı teknolojilere ilişkin araştırma yapıldı. Proje 2012 yılında tamamlandı.
Vakfımızın ortak olduğu, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi tarafından gerçekleştirilen proje, Antalya'da fiziksel çevrede yaşanılan erişilebilirlik sorunlarını aaraştırarak raporlaştırdı. AB tarafından fon sağlanan proje 2021 yılında tamamlandı.
Görme engelli gençlere uzaktan eğitim ile bilgisayar ve internet girişimciliği eğitimi verilen proje 2011 yılında tamamlandı.
Vakfımızın ortak olarak yer aldığı proje, sosyal ve iş yaşamında karşılaşılan sorunların aşılmasınsa, genç görme engelli bireyler ile yaşlı görme engelli bireyler arasında bilgi transferini sağlamayı amaçladı. AB tarafından fon sağlanan proje 2010 yılında tamamlandı.
Çalışan veya çalışabilir durumdaki genç görme engelliler, görme engelli istihdam eden kurum yöneticileri ve bu kurumların diğer çalışanlarına yönelik endüstriyel örgütsel psikoloji alanında eğitim içeriği geliştirilerek çeşitli özel sektör kuruluşlarında pilot eğitim uygulamaları yapılan proje 2009 yılında tamamlandı. Proje, Sabancı Vakfı Hibe Programı fonu ile finanse edildi.
Görme engelli bireylere Avrupa Birliği giriş sürecinde kazanacakları hukuki haklar, ülkemizdeki ve Avrupa ülkelerindeki uygulamalar konusunda bilgi veen ve AB tarafından fon verilen proje 2007 yılında tamamlandı.