Temel Eğitim

Görselde Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Logosu yer alıyor. Dıştan içe doğru İlk Kırmızı yuvarlak daire içinde sıralı on altı adet yıldız, ikinci dairede Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazısı ve üçüncü daire içerisinde bileklerine kadar görülen iki elinde yukarıya doğru baktığı ve ellerin hemen üzerinde hilal ve yıldız simgeleri bulunuyor.
Temel Rehabilitasyon Eğitimine Başvuru Koşulları

İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. İkamet edilen il ve ilçelerde bulunan Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla başvuru yapılmaktadır.

Ayrıntılar
Fotoğrafta, Arnavut taş kaplı bir yolda, arka arkaya sıralı beş görme engelli insan ellerinde beyaz bastonları ile kaldırımı takip ederek yürüyor.
Bağımsız Hareket (Beyaz Baston) Eğitimi

Görme engellilere en az yardımla yada yardımsız olarak yön bulma ve hareket edebilme kabiliyeti kazandıran tekniklerin bütününe "bağımsız hareket" denir.

Ayrıntılar
Fotoğrafta Rehabilitasyon Merkezi kişisel idare eğitim sınıfında ocak üzerindeki tencere ve tencere üzerinde ısı kontrolü yapmak üzere ellerini tencerenin üzerine tutan bir kadın ve bir erkek elleri görülüyor.
Kişisel İdare Eğitimi

Günlük hayatta karşılaştıkları kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tekniklerin öğretilmesidir. Yemek yeme teknikleri ve yatak yapımı gibi basit konulardan başlayıp meyve soyma, ütü yapma, düğme dikme, ayakkabı boyama, temizlik, telefon kullanma, tıraş olma, zaman tayini ve son olarak yemek yapma tekniklerini göstermek bu eğitimin başlıca konularını teşkil etmektedir.

Ayrıntılar
Fotoğrafta Rehabilitasyon Merkezi Bilgisayar eğitim sınıfında ayakta lacivert takım elbise giyen eğitimcinin yüzü kursiyere dönük ve bilgisayar masasına oturan siyah kazak giyen ve siyah gözlüklü kursiyerin elleri klavyeye dokunuyor.
Bilgisayar Eğitimi

Bilgisayar eğitiminde amaç, hızla gelişen teknolojiden görme engellilerin de yararlanmasını sağlamak, bilgisayar kullanmayı öğreterek meslek hayatlarında daha başarılı olmaları için yol açmak, meslek elemanlarının kendi mesleki çalışmalarını başkalarına gereksinim duymadan geliştirmelerine olanak tanımak ve bilgi kaynaklarına kolayca ulaşmalarına yardımcı olmaktır.

Ayrıntılar
Fotoğrafta kahverengi masa zemini üzerinde kızıl saçlı kadının arkası dönük ve elleri abaküs üzerinde olan ve onun karşısında elleri abaküs üzerinde olan bir çift el bulunuyor.
Abaküs (Matematik) Eğitimi

“Görme engellinin yaşam süresince karşılaşacağı sayısal sorunları çözebilmesi için abaküs kullanarak basit matematik öğretilmektedir…” Bu eğitimde başlıca amaç sayı, uzunluk, ağırlık kavramlarını geliştirmek, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştığı basit matematiksel problemlerin çözümünde abaküs kullanarak doğru sonuca ulaşmasını sağlamaktır.

Ayrıntılar
Fotoğrafta kahverengi masa zemini üzerinde elleri ile kabartma defterine dokunan genç bir kadının elleri bulunuyor.
Kabartma Yazı Eğitimi

“Körler Alfabesi (Braille) altı noktadan meydana gelmektedir. Bu “Kabartma Yazı Sistemini” 1825 Yılında Fransız Luis Braille bulmuştur…” Kabartma yazı günlük yaşamın kolaylaştırılmasında ve başkalarına bağımlılığın azaltılmasında büyük bir avantaj sağlamaktadır. Görme engellilere "Braille Alfabesi" ile okuma-yazma öğretilmesi çevreleriyle iletişimlerini geliştirmektedir.

Ayrıntılar
Fotoğrafta Rehabilitasyon Merkezi Santral sınıfında kahverengi masa üzerinde soldan sıralı olarak, bir sabit telefon, telsiz telefonu ve santral telefonu yer alıyor. Kablolu çağrı merkezi kulaklığı ve mikrofonu kullanan, yüzü bilgisayara dönük kırmızı tişörtlü genç bir kadının elleri bilgisayar klavyesine dokunuyor.
Santral

Telefon kullanımı, verilen telefon numaralarının ve notların hafızada tutulması, not alma ve düzgün ifade tarzı öğretilmeye çalışılmaktadır.

Ayrıntılar
Fotoğrafta Rehabilitasyon Merkezi Seramik Atölyesi sınıfında gri desenli masa zemini üzerinde kilden yapılmış bir çanak ve bu çanağa şekil veren iki insanın killi elleri bulunuyor.
Atölyeler

Seramik ve makrome atölyelerinde el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıntılar
© 2024 - Altı Nokta Körler Vakfı - Her hakkı saklıdır. Bu sitede yayınlanan ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, hiçbir şekilde kullanılamaz, izinsiz kopyalanamaz.
Yazılım : Özcan Teknoloji Yazılım Ltd. Şti.