Fizyoterapi

Fizyoterapi üst görseli

Fizyoterapi Uygulamaları

Görme engellilerde fizyoterapi çeşitli fiziksel ve işlevsel zorlukların üstesinden gelmek için güçlü bir rehabilitasyon yöntemidir.

Görme engelli kişiler için birincil zorluklardan biri hareketlilik ve yönelimdir. Fizyoterapistler, bu kişilerle hareketlilik becerilerini geliştirmek ve artırmak için çalışır ve çevrelerinde güvenle gezinmelerine yardımcı olur. Buna uygun olarak denge egzersizleri, koordinasyon ve yürüyüş eğitimi gibi rehabilitasyon teknikleri dahildir. Fizyoterapi, kişilerin keskin bir mekansal farkındalık ve propriosepsiyon duygusu geliştirmelerine yardımcı olarak güvenli ve bağımsız bir şekilde hareket etmelerini sağlar.

Görme engelli bireyler için düşme riski diğer bireylere göre daha yüksektir. Fizyoterapistler, gücü, dengeyi ve koordinasyonu iyileştirmek için kişiye özel egzersiz programları hazırlar ve düşme ve ilgili yaralanma riskini azaltır Engellilerin düşmekten korkmadan özgürce hareket etmeleri kişiye özel hazırlanan programlar ile sağlanır.

Görme bozukluğu nedeniyle oluşan kötü postür, yürüme bozuklukları veya denge problemleri ikincil kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açabilir.

Fizyoterapistler, ağrıyı hafifletmek ve genel konforu artırmak için manuel terapi, miyofasyal gevşetme teknikleri,esneme ve güçlendirme egzersizlerini uygulayarak bu sorunları çözebilir. Bu endişeleri ele alarak fizyoterapi, kronik ağrıyı gidererek ve denge-koordinasyonu sağlayarak  görme engelli bireyin günlük aktivitelerine odaklanmalarına yardımcı olur ve günlük aktivitelerde  bağımsızlığı en üst düzeye çıkarmayı hedefler.
Görme engelli bireylerin zihinsel ve duygusal refahı genellikle göz ardı edilir ancak çok önemlidir. Fizyoterapist, rahatlamayı teşvik eden, stresi azaltan ve ruh halini iyileştiren bireye özel terapi egzersizleri içeren programlar hazırlar. Dahası, yeni fiziksel becerilerde ustalaşmanın getirdiği başarı duygusu, öz saygıyı ve özgüveni artırarak olumlu bir zihniyete katkıda bulunur.

Fizyoterapistler, kaybedilen fiziksel işlevi geri kazanmak için bireylerle yakın bir şekilde çalışarak günlük yaşamlarına daha sorunsuz bir şekilde geri dönmelerini sağlarlar. İyileşmeyi kolaylaştırmak için egzersizler, yöntemler ve uygulamalı tekniklerin bir kombinasyonunu kullanırlar.

© 2024 - Altı Nokta Körler Vakfı - Her hakkı saklıdır. Bu sitede yayınlanan ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, hiçbir şekilde kullanılamaz, izinsiz kopyalanamaz.
Yazılım : Özcan Teknoloji Yazılım Ltd. Şti.